خلاصه ای از تاریخچه شهربازی در ایران و جهان و اهمیت تفریح برای مردم
انسان نیاز هایی دارد نیاز هایی علاوه بر نیاز های اولیه مانند نیاز به تفریح و تفریحگاه.در عصر جدید نیاز به مجموعه های رفاهی و تفریحی با شرایط کیفی مناسب مشهود میابشد.
در ایران به نسبت جمعیت سرانه فضا های تفریحی در کلیه شهر ها رقم پایینی میباشد.
با وجود طرح های جامع برای گسترش فضا های تفریحی از سال 1347 در تهران همچنان تغییرات نسبت به برنامه های در نظر گرفته شده کند میباشد و سرانه تفریحاتی در متر مربع تغییرات محسوسی نداشته است.
عدم تناسب بین فضا های فرهنگی و هنری و مراکز تفریحی به ویژه برای کودکان و نوجوانان و جوانان از معضلات میباشد. عدم وجود مکان های تفریحی مناسب به خصوص برای جوانان تنش های روانی را درجامعه افزایش خواهد داد.
در کشور های پیشرفته توسعه تفریحات و شهربازی ها وعلاوه بر مسله سرگرمی و تفریح و فراغت به منظور جاوگیری از مشکلات جسمانیو ورانی مردم مورد توجه قرار گرفته است
مرکز تفریحی مدرن با تلفیق آموزش و بازی برای کودکان زمینه شکوفایی استعداد های آنان را فراهم کرده استو مراکز اینچنین تبدیل به مراکز استعداد یابی برای کشور ها شده اند.
باتوجه به کم اهمیت بودن ایجاد شهربازیها برای دولت و عدم حمایت از این صنعت با وجود تعرفه های گمرکی بالا و نبود کمک های مالی تنها بخش خصوص به صورت حرفه ای در این بخش فعال است اما به دلیل عدم حمایت های لازم پیشرفت این صنعت بسیار کند میباشد همچنین استفاده از مشاوره های نادرست جهت ایجاد شهربازی برای سرمایه داران و علاقمندان این بخش باعث شده تا شهربازی های خوب تعداد شان محدود شود.
شهربازی ها در جهان و در ابتدا به شکل امروزی نبودند. کارنوال هایی در کشور های مختلف به صورت سیار با برنامه های متنوع وجود داشتند و برنامه های مانند اجرای تاتر و بازی های ساده اقدام به جذب مخاطب میکردند.فضا های بازی سیار در کنار کارنوال ها بر پا میگردید نمونه آن کارنوال هایی بود که در سال 1133 در لندن به اجرای برنامه می پرداخت. این کارنوال ها 1000 سال قدمت دارند.شهربازی باکن و اقع در کلامپنبرک دانمارک در سال 1583 شروع به فعالیت نمود که میتوان نسل جدید شهربازی ها به آن لقب داد.از سال های 1860 و 1870 بود که دستگاههای بازی نیز به مجموعه های شهربازی اضافه گردید.وبا ورد به دوران صنعتی شدن تعداد شهربازی ها افزایش یافت. بین سالهای 1900 ت ا1910 شهربازی ها با دستگاههای چوبی شروع به فعالیت نمودند و اتش سوزی هایی در این شهربازیها اتفاق افتاد تا تغییراتی در کاربرد وسایل ایجاد گردد.شهربازی های در آمریکا در این سالها گسترش بیشتری داشت. تا سال 1935 به دوره اوج رسید.با شروع جنگ جهانی رشد شهربازیها کم و متوقف شد زیرا مردم فرصتی برای تفریحات نداشتند. بعد از جنگ ترکیب شهربازی ها با صنعت سینما و تلویزیون در امریکا شهربازی ها تم پارک یا شهربازی های موضوعی را ایجاد نمود و شرکت هایی مانند دیزنی لند شهربازی های خود را دایر نمود و شخصیت های محبوب تلویزیونی را در شهربازی ها خود به نمایش عموم گذاشت.
تفریحات در ایران نیز تاریخچه دارد تفریحات مردم معمولا در دوران قدیم شامل بازی های مختل به صورت گروهی مانند الک دولک تماشای شعبده بازی و معرکه گیری وتماشای نمایش های مختلف بود.
اولین شهربازی ایران شهربازی پارک شهر در سنگلج بود اکروبات بازی و تیر اندازی به اهداف جزو و بازی ها سنگلج بود که بعد ها تاب و سر سره و یک چرخ و فلک هم به ان اضافه شد و نام گاردن پارتی به خود گرفت.البته اگر سرسره های شاهی دروره قاجار را به حساب نیاوریم.بعدها شهربازی فان فار در ونک افتتاح شد که دستگاههای بیشتری داشت و
تا اوایل سالهای 50 بهترین شهربازی فان فار بهترین شهربازی تهران بود. و سپس با افتتاح پارک خرم که بعدا به پارک ارم تغییر نام داد ادامه یافت.شهربازی های مدرن ایران البته با دو شهربازی سرپوشیده شروع به فعالیت نمود و تغییرات به سمت پیشرفته شدن نمود. این شهربازی ها سرزمین عجایب تهران در سال 82 و سرزمین عجایب مشهد در سال 86 بودند.که توسط بخش خصوصی ساخته و راه اندازی شد. شهربازی سرزمین عجایب مشهد توسط شرکت عصر جدید ساخته و به بهره برداری رسید.
شهربازی-تجهیزات-تفریحات-مشاوره شهربازی-طراحی شهربازی